22 Temmuz 2009 Çarşamba

Sinuzit Nedir?


Sinüzite Giriş
Sinüs adı verilen yüz kemiklerinin arasında boşluklar bulunur. Bu boşlukların iltihap kapması sinüzit hastalığına yol açar. (Frontal sinüs, etmoidal sinüs, maksiller sinüs)
Sinüslerimizin en önemli görevleri salgıladıkları salgı ile bütün üst solunum yollarını sürekli temizlemektir.
Sinüzitin Nedenleri
Genel olarak söylemek gerekirse sinüsleri temizleyen ince kanallar tıkanırsa sinüzit hastalığı başlar. Bu tıkanıklık tedavi ile yada kendiliğinden açılırsa sinüzit iyileşir ama eğer açılamazsa hastalık kronikleşir. Sinüs kanallarının tıkanıklığına bazı burun içi ve sinüslerle ilgili yapısal koşullar, tekrarlayan üst solunum yolu infeksiyonları, allerjik sebepler, polip ve geniz eti gibi oluşumlar yol açabilir. Bazı kalıtsal sorunlar ve bağışıklık sorunları da sinüzitin diğer sebepleridir.
Belirtileri
Baş ağrısı
Göz ağrısı
Halsizlik
Yüksek ateş
Burun akıntısı
Burun tıkanıklığı
Geniz akıntısı
Göz akıntısı

1 yorum:

  1. www.sinuziteson.com

    sinuzit olduğunu bilmeden ağrısını çekenler ve bildiği halde antibiyotik almaktan bıkanlar,ameliyat olmak istemeyenler,MÜJDE SİZLERE!!!! ERDOĞA FİRMASININ TÜRK HALKINA SUNDUĞU TAMAMEN BİTKİSEL VE %100 DOĞAL OLARAK , SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI BİTKİSEL SİNÜZİT BAKIM YAĞI HİZMETİNİZDE !!!!BİLGİ VE SİPARİŞ İÇİN 0212 240 76 96 www.sinuziteson.com

    YanıtlaSil