4 Şubat 2009 Çarşamba

Obezite (Sismanlik) Nedir? Nasil Tedavi Edilir?

Obezite Nedir?
Obezite; yağın vücutta aşırı birikimidir. Basit bir hastalık gibi görünmesine rağmen kolay aşılacak bir hastalık değildir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde daha fazla görülmektedir. Obezite pek çok sağlık sorununa neden olur. Örneğin kalp ve damar tıkanıkları, psikolojik rahatsızlıklar vb.
Obezite "vücut ağırlığı / boy" formülüne göre belirlenir. Ancak bu kesin sonuç vermez. Yinede yaklaşık bir sonuç verdiği için kişiye, neyle karşı karşıya olduğunu haber verir.
Obeziteye Genetik Faktörlerin Etkisi Var mıdır?
Evet, etkisi vardır. Şişman anne babadan doğan çocuğun erişkinliğinde obezite olma olasılığı normal anne babadan doğan çocuğa göre daha fazladır.
Obezitenin Neden Olduğu Rahatsızlıklar / Obezitenin zararları
Obezite şu sistem veya dokularda hasara yol açabilir:
Kardiovasküler Sistem
Endokrin Sistem
Üriner Sistem
Gastrointestinal Sistem
Sinir Sistemi
Cilt
Solunum Sistemi
Kas ve İskelet Sistemi
Psikolojik Bozukluklar
Rahim kanseri ve Meme Kanseri
Obezite Tedavisi
Obeziteden kurtulmak için çok çaba harcamanız gerekir. Eğer obez iseniz ve bundan kurtulmak istiyorsanız kesinlikle yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekecek. Doktor tavsiyesi ile belirlenmiş sıkı bir diyet, ilaç tedavisi ve tabiki ekzersiz. Bu üçü olmazsa olmaz. Biri bile eksik olursa obeziteden kurtulmanız imkansıza yaklaşır. Unutmayın ki vereceğiniz her kilo ömrünüzü biraz daha uzatacak ve kanser gibi hastalıklara karşı size büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder